Fem grunner for å kjøpe ombruksjulegaver

Har du vurdert å kjøpe ombruksgaver til dine kjære og nære? Ja, hvorfor ikke? Det er nemlig mange gode grunner for å gjøre nettopp det. I 2022 gjennomførte Forbrukerrådet en undersøkelse som viser at 48% av nordmenn kunne tenke seg å motta ombruksgaver til jul.* 

1: Spar penger

Å kjøpe ombrukssgjenstander er ofte en hyggeligere opplevelse for pengeboka. Ofte finner du fantastiske skatter til en veldig lav pris. Det kan derfor lønne seg, bokstavlig talt, å ta turen innom bruktbutikken. 

2: Finn personlige og unike skatter

Hvorfor kjøpe noe som alle andre har? I bruktbutikken kan du finne skatter som du kanskje ikke lengre finner i ordinært salg. Den emosjonelle verdien av gaven blir mye større når gaven føles mer personlig. 

3: Forleng levetiden til ting og tekstiler

Mye av det som blir levert inn til ombruk er langt fra brukt opp. Ved å kjøpe ombruk, forlenger du levetiden på både møbler, gjenstander og tekstiler. 

4: Bidra til stoppe overproduksjon

En annen fordel ved å kjøpe ombruk der du kan, bidrar du til å stoppe overproduksjonen og dermed tar vare på de tilgjengelige ressursene. 

5: Ha et bevisst forhold til kvalitet

Billige og masseproduserte produkter kan ofte være produsert i land hvor billig arbeidskraft utnyttes. Ved å ha et mer bevisst forhold til produkter laget av kvalitet bidrar du også til å støtte arbeidsplasser hvor ansatte ikke blir utnyttet. 
 
Trenger du tips til julegaver? Kom gjerne inn og slå av en prat med oss på Furoria Bruktbutikk. Vi hjelper deg gjerne med å finne noen unike gaver til dine kjære og nære. I tillegg til ombruk har vi også produkter som er produsert lokalt og produkter vi er forhandler for. 
 

*- Kilde: https://www.dagsavisen.no/rogalandsavis/nyheter/2022/12/06/flere-vil-ha-brukte-julegaver-det-er-kjempebra/

Hopp rett ned til innholdet