Furoria deltok på Yrkesfagdagen i Hadsel

– I vårt lokalmiljø er vi en stor bedrift. Derfor er det viktig for oss å være til stede slik at også ungdommene blir kjent med oss, forteller Inger Grete Jenssen og Hanne Lene Steffensen i Furoria.

I forrige uke var Inger Grete og Hanne Lene på stand på Hurtigrutens hus sammen med over 50 andre lokale bedrifter. Det var nemlig duget for Yrkesfagdag for ungdomsskolene og videregående skoler i Hadsel kommune. Og 500 ungdommer var innom Yrkesfagdagen for å bli bedre kjent med næringslivet og hvilke karrieremuligheter det er i Hadsel.

– I dag er vi ikke en bedrift hvor lærlinger kan søke seg til oss på ordinær måte. Våre lærekandidater kommer til oss av ulike grunner som krever noe tilrettelegging for å kunne fortsette karriereveien sin, sier Jenssen.

Hun forklarer at dette kan være at kandidaten har et annet morsmål enn norsk, det kan være sykdom, funksjonshemming eller andre spesielle forhold som gjør at lærekandidaten vil komme styrket ut av en noe mer tilrettelagt karrierestige.

– Når vi får inn lærekandidater, avdekker vi utfordringer og tilrettelegger slik at lærekandidaten har mulighet til å fortsette utdanningsløpet. Klarer lærekandidaten å kvalifisere seg til å ta fagbrev, vil lærekandidaten kunne arbeide som lærling med fag- eller svennebrev som mål, sier Jenssen.

– Er det ulike grunner til at lærekandidaten ikke kvalifiserer seg til å fortsette som lærling, har lærekandidaten uansett kompetansebevis og god erfaring og mestring i arbeidslivet, forklare hun. 

God tilbakemelding

Å arrangere Yrkesfagdagen har blitt en god tradisjon. Dagen er blitt en verdifull arena hvor næringslivet og de unge møtes. Mens de unge får et innblikk i hvilke karrieremuligheter de har, vil næringslivet også ha muligheten til å rekruttere lærlinger og det som kanskje i framtiden blir deres kolleger. Det er første gang Furoria er med på dagen.

– Vi har et veldig godt samarbeid med Furoria gjennom elever som er i praksisplasser, forteller Elisabeth Løvseth, som jobber med spesialundervisning på Hadsel videregående skole og også er en del av komiteen som arrangerer Yrkesfagdagen.

– Under planleggingen av årets arrangement, ble komiteen enige om at det var naturlig å invitere Furoria til dagen. Til tross for at de ikke rekrutterer på lik linje som andre bedrifter, er det likevel unge som kan ha nytte å snakke med Furoria om karriereløpet sitt, forteller Løvseth.

Det var også mange som tok turen til standen til Inger Grete og Hanne Lene under arrangementet. Både unge og bedrifter.

– Vi synes det er stas at vi også ble invitert på lik linje med de største bedriftene i lokalmiljøet vårt. Og for oss er det viktig og av stor verdi å få vist frem hvem vi er og hva vi faktisk jobber med hos oss, sier Inger Grete.

– Kanskje var noen av de vi snakket med lærekandidater vi møter igjen. Eller kanskje det er framtidige kolleger som søker jobb hos oss i en ordinær stilling, sier hun.

De to er svært fornøyd med årets arrangement.

– Det var et godt arrangement med variert innhold, som speed date på stands, felles presentasjoner av de største bedriftene med Kliff-Arne som konferansier. Og vi håper at vi kan delta også neste år, avslutter de to.

Se flere bilder fra arrangementet på facbooksiden til Hadsel videregående skole. 

Hopp rett ned til innholdet