Hadsel ASVO – årets Vekstbedrift 2007

Hadsel ASVO på Melbu er tildelt prisen Årets Vekstbedrift 2007. Arbeids- og inkluderingsminister

Bjarne Håkon Hanssen delte ut prisen

Bjarne Håkon Hanssen delte ut prisen til Nordlands-bedriften onsdag ettermiddag.

– Nå er jeg kjempeglad og stolt, sa daglig leder Sølvi Pedersen i Hadsel ASVO etter å ha mottatt prisen på 30 000 kroner. Det er Arbeidssamvirkenes Landsforening, ASVL, som hvert år kårer Årets Vekstbedrift blant sine 231 medlemsbedrifter rundt om i landet. Prisen er en stor anerkjennelse av det vi holder på med. Prispengene skal gå til noe hyggelig for de ansatte, sier Sølvi Pedersen.

Imponert statsråd

– Jeg har hjertet mitt i Vekstbedriftene, og jeg er veldig imponert over det jeg ser når jeg besøker disse bedriftene, sa arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen da han delte ut prisen på ASVLs fagkonferanse i Oslo.
Tidlig på 1990-tallet var Hanssen engasjert i å etablere en ASVO-bedrift i Namsos. Vekstbedriftene gir et tilbud til mennesker som i en kortere eller lengre periode har behov for en tilrettelagt arbeidssituasjon. Rundt 15 000 personer jobber ved landets vekstbedrifter. Årets Vekstbedrift, Hadsel ASVO AS på Melbu, har 45 ansatte. Stjerneproduktet er Nordlands-stampen, en utendørs badestamp som bedriften lager 30 av i året.
– Nordlands-stampen selger vi over hele landet, men den viktigste delen av virksomheten vår er produksjon av paller til den lokale fiskeindustrien, sier Sølvi Pedersen.

Egen nettbutikk

Nytt av året er bedriftens nettbutikk. Her kan kunder over hele landet kjøpe Hadsel ASVOs produkter.
– Vi har opplevd en stor utvikling de siste årene. Vi har fått flere ansatte og større lokaler, og vi lager flere typer produkter, sier Sølvi Pedersen.
Flere utvidelser står for tur. Vaskeritjenesten blir mer omfattende og en ny og eksklusiv bruktbutikk skal etableres.
– Hadsel ASVO driver en virksomhet etter forretningsmessige prinsipper, og det får de til samtidig som de fokuserer på menneskelig utvikling, sier fagsjef Torstein Fosvold i ASVL.
Hadsel ASVO stakk av med prisen foran de andre nominerte; Jæren Industripartner AS Namas Vekst AS, Svanem AS og Mølla Verksted AS.
Hopp rett ned til innholdet