Her blir den nye avdelingen til Furoria

– Det er et reelt behov for å få Furoria til Bø. Derfor er det gledelig å se at Furoria er i full gang med å pusse opp lokalene de skal flytte inn i, forteller Sture Pedersen, ordfører i Bø. Han tok turen innom de nye lokalene, og fått både sett hvordan den nyopprettede avdelingen skal bli.

Det er i de gamle lokalene til Havfruen frisør det i de siste ukene vært mye byggeaktivitet. Det er nemlig her Furoria skal bygge opp sin nye avdeling. I løpet av noen måneder vil Furoria avdeling Bø kunne tilby 5 VTA-plasser og to ordinære arbeidsplasser til Bø kommune.

– Furoria avdeling Bø skal bli et profesjonelt drevet vaskeri på lik linje med det vi har i Melbu. Vi skal også ha utsalg av egne produkter i Bø og tilby servicetjenester for bedrifter og privatpersoner. Vi jobber også for å få på plass områder for å kunne jobbe med vedproduksjon, forteller Knut Krey, daglig leder i Furoria.

Tilrettelegger for profesjonell drift

Det er mye som skal gjøres før det nye lokalet kan tas i bruk. Jørn Petter Brun Pedersen er innleid pensjonist som jobber med det nye lokalet, mens Krey hjelper til så ofte han kan.

– Vi overtok lokalet i august og begynte å rive det meste innvendig. Vaskeriet skal ha ren og skitten sone. Vi skal også ha garderober, toaletter, kantine og møterom på plass. Ettersom det er leiligheter i etasjen over, skal vi sørger for at det er godt lydisolert mellom etasjene. Ventilasjon, elektrisitet, vann og avløp er også noe vi må få på plass, forklarer Krey.

Det er med andre ord mye som skal være i orden før dørene kan åpnes. Tegningene for det nye lokalet er godkjent av arbeidstilsynet. Det er også viktig for Furoria at det nye vaskeriet driftes likt som vaskeriet i Melbu, og derfor også være et godkjent smittevaskeri slik at tekstiler fra eksempelvis helsevesenet kan vaskes på vaskeriet på Bø.

– Det er ikke bare oppbyggingen av vaskeriet som er viktig for å få det på plass. De nye VTA-ansatte må også komme godt i gang med rutinene som trengs for å holde den høye standarden vi har på vaskeriet. De er derfor i gang med opplæring på vaskeriet vårt på Melbu og samtidig blir kjent med våre VTA-ansatte og ordinært ansatte, forklarer han.

Har tatt tid

Martine Hagen er glad kommunen endelig har fått tilskudd for å opprette VTA-plasser i kommunen.

Å få tilskudd til godkjente VTA-plasser i Bø kommune har vært en lang kamp for kommunen.

– Vi har i mange år og mange omganger søkt for å få tilskudd til å opprette VTA-plasser i kommunen. For ca. 5 år siden bestemte Hege Bruun og Aina Iversen seg for å prøve å søke på nytt. En grundig kartlegging ble gjort som viste at et 20-talls personer ville ha behov for VTA-plasser i kommunen. En arbeidsgruppe ble satt ned og nødvendig kompetanse og tyngde ble hentet inn i prosjektet for å få gjennomslag på søknaden, forteller Martine Hagen, fysioterapeut og en del av arbeidsgruppen.

– Og denne gang fikk vi gjennomslag til 5 VTA-plasser fra NAV Nordland. Etter så mange avslag er det gledelig at vi endelig fikk gjennomslag. Vi er i gang, men vi blir å fortsette å søke etter midler for flere VTA-plasser i årene som kommer, forteller hun.

Er det noe som er viktig for både Hagen og ordfører Pedersen er det trivsel og bolyst i kommunen.

– Vi flere innbyggere i dag som av en eller annen grunn står utenfor samfunnet, forteller Pedersen.

– VTA er en fin måte å komme inn i samfunnet igjen på. Arbeidet er tilrettelagt for den enkelte skal kunne håndtere jobben og følge at vedkommende både har noe å gå til og ikke minst viktigheten med å kjenne at man kan bidra til samfunnet. De jobbene som Furoria vil komme med, er også viktig for utviklingen av lokalsamfunnet.

– Jeg håper både VTA-ansatte og de ordinært ansatte på Furoria avdeling Bø vil kjenne på stolthet for den jobben de skal i gang med. Dette er noe vi har jobbet for i mange år å få på plass og vil styrke samfunnet vårt, avslutter ordføreren.

 

Hopp rett ned til innholdet