-Jeg synes det er veldig bra vi får muligheten til å utvikle oss

På senhøsten i år tok Kjell-Vidar Nordheim, Fredrik Elias Johnsen Pettersen og Jørgen Bentzen truckførerkurset. Furoria har nå tre nye truckførere.

– Vi er flere som har truckførerbevis her på Furoria. Men det er ikke alltid de er på tilgjengelige når vi for eksempel får varer. Derfor har vi nå tre personer til som kan hive seg i trucken og gjøre jobben kjapt og greit, forteller Kjell-Vidar Nordheim.

De tre jobber på snekkeravdelingen på Furoria, og er derfor i nærheten når det er behov for truck. Å få tilbud om å få ta truckførerkus og få kjøre truck på jobb, betyr mye for de tre. 

– Det er gøy å få prøve noe nytt, sier Kjell-Vidar.

– Også synes jeg det er bra at bedriften vil gi oss noe. Jeg synes det er veldig bra vi får mulighet til å utvikle oss og gjøre nye ting, sier Jørgen Bentzen.

Kurset besto av både teori og praksis. Det handlet mye om både å kjøre trucken, men også å passe på vektbalansen og at trucken tåler løftene uten å tippe.

– Det var egentlig ikke så veldig vanskelig, legger de til. 

Mer effektiv arbeidshverdag

For Furoria er det en stor fordel å ha flere truckførere i hus. Trucken er i flittig bruk gjennom arbeidsuken og det er kun en fordel at det er flere som kan kjøre når det er behov. 

– Det er ikke lenge siden vi fikk 22 paller med ved. Det tilsvarer rundt 30 tonn med ved. I tillegg til det som var ankommet, skulle vi også flytte det gamle vedlageret vårt for å rydde plass til den nye veden. Vi hadde akkurat bestått truckførerkurset og Fredrik fikk mange timer i trucken med denne jobben, forteller Jørgen.

Men det er ikke bare ved varelevering at trucken er et godt hjelpemiddel. På snekkerverkstedet driver også gutta med fabrikkmalt kledning.

– Vi skulle male 19.600 meter kledning for en kunde. Det er en stor jobb og ganske mange pakker med materiale. På slike jobber er det veldig fint å ha en truck for å løfte material til og fra området hvor vi maler kledningen, avslutter Jørgen. 

Alle oss i Furoria gratulerer Jørgen, Kjell-Vidar og Fredrik så mye med bestått kurs. Vi er utrolig stolte over å ha fått tre nye truckførere i hus. 

Hopp rett ned til innholdet