Julie og Malin skal hjelpe mennesker ut i jobb

Julie Hansen og Malin Ødegård Kjelbergvik har takket ja til tilbudet som jobbveileder i Furoria.

Det er nå en måned siden Julie Hansen hadde sin første arbeidsdag hos oss i Furoria. Hun er utdannet barnehagelærer og jobbet som det i mange år. Av helsemessige årsaker bestemte hun å utforske nye områder og har derfor omskolert seg. 

– Da stillingen dukket opp, var det et godt tidspunkt for meg å søke på jobben, sier hun og forteller hun nå har takket ja til et vikariat i Furoria. 

Etter oppstart har hun brukt tid på å bli kjent med sine nye kolleger, interne rutiner, samarbeidspartnere og ikke minst deltakere.

– Det er høyt under taket her på Furoria. Alle er imøtekommende og vil hjelpe hverandre. Som ny, føles det veldig godt og trygt å bli tatt imot på den måten, sier hun og forteller at hun gleder seg til å komme ordentlig i gang med å hjelpe andre til å komme ut i arbeidslivet.

Fra engasjement til fast jobb

Malin Ødegård Kjelbergvik har blant annet 12 år som miljøarbeider bak seg, hvor hun har jobbet med tilrettelagt opplæring i videregående skole. Hun fikk et engasjement hos Furoria fra 1. mai i fjor samtidig som hun var midt i HRM (Human Resource Management)-utdanningen. Hun har nå takket ja til fast jobb hos Furoria mens hun ferdigstiller siste år i utdannelsen. 

– Jeg har hatt veldig fine måneder her – og er veldig glad for at jeg nå har fått fast jobb som jobbveileder, sier hun og forteller at hun lærer noe nytt hver dag i jobben.

– Som jobbveileder møter vi mange mennesker i veldig sårbare situasjoner. Vi får høre deres sterke historier, og det preger oss selvsagt. Men jeg tror også at jeg vokser som menneske og at jeg dermed vokser inn i rollen min som jobbveileder, sier hun og legger til:

– Det fine er når ting løser seg for deltakerne våre og alt faller på plass. Vi kan aldri ha for mange solskinnshistorier. Det blir litt målet vårt når vi hjelper folk tilbake i arbeid, sier hun.

Hopp rett ned til innholdet