Nye veier for Furoria

– Vi har byttet ut to biler med elbiler. Vi har ikke hatt de veldig lenge, men er svært fornøyd. Elbil fungerer bra for oss – også på vinteren, forteller daglig leder Knut Krey.

For jobbveilederne i Furoria kan det nemlig bli en del kjøring. De skal blant annet følge opp både nye og eksisterende kunder – og ikke minst deltakerne sine. Det er ikke bare på Melbu, men turen går også ofte til Stokmarknes og Sortland også.

– Vi har alltid hatt en god rutine på samkjøring. Om vi vet det er flere som skal eksempelvis til Sortland i møter, prøver vi i størst mulig grad å kjøre sammen. Det er kjempebra at vi nå har en bil med nullutslipp, men vi kommer likevel til å fortsette å samkjøre der vi kan, forteller jobbveilederne Bjørn Harald Olesen og Ingrid Pettersen.

– Vi får også god tilbakemelding både fra kunder og deltakere når vi er ute og kjører. De synes det er fint at vi kjører elbil. Vi er en bedrift som på mange måter jobber med bærekraftig lokalsamfunn. Da synes jeg det er fint og viktig at vi også signaliserer det med å gå over til elbiler foran biler med fossilt brennstoff, forteller Olesen.

Et bevisst miljøvalg

Det er ikke bare jobbveilederne som kjører elbil når de fartes rundt om i Hadsel. Furoria har også kjøpt inn en Toyota Proace Cargo.

– Daglig har vi budbiltransport mellom hovedsakelig Melbu og Stokmarknes, hvor vi frakter varer både for kommunen og næringslivet. Vi hadde en eldre dieselbil uten partikkelfilter, og det var på høy tid å fase den ut. Utvalget og teknologien på elbiler har utviklet seg veldig og derfor var det også naturlig for oss at vi valgte en elbil, forteller Krey som også legger til:
– Selv om vi ikke har hatt bilene så lenge, har vi opparbeidet oss en veldig god erfaring både på sommer og vinterstid. Slik som statusen er i dag, ser jeg ikke for meg at vi blir å gå tilbake til dieselbiler med det første heller, avslutter han.

Hopp rett ned til innholdet