Ombrukscontaineren er en suksess

I litt over en måned har ombrukscontaineren til Reno-Vest vært tilgjengelig på gjenvinningsstasjonen på Børøya. I løpet av den tiden har kunder levert inn masse ombruksskatter.

– Denne tar vi med oss. Og se på disse LP-platene! Og denne blir å gå med en gang vi legger den ut på facebooksiden vår, sier Grethe Celius engasjert over funnene.

Sammen med Bjørnar Jakobsen, går de gjennom den siste ukas innleverte skatter. Etter mange år i bruktbutikken har Grethe utviklet et spesielt øye for hva som kommer til å bli en hit i bruktbutikken til Furoria.

– Småmøbler er alltid noe kundene våre ser etter i butikken. Mange er også interessert i glass og skatter fra kjente merker. Som eksempelvis Figgjo. Og vi får inn utrolig mye fint i ombrukscontaineren, forteller Celius.

En fin ordning

Det tar ikke lang tid før bilen er fylt opp med dagens skatter, som så kjøres tilbake til Bruktbutikken på Melbu.

– Vi tar en gjennomgang av de tingene vi har hentet. Vasker over og ser at alt er slik det skal være før vi setter det ut i butikken. Noe legger vi også ut på facebooksiden vår. Da tar det som regel ikke lang tid før vi får respons, forteller hun.

Tidligere har personer som ønsket å levere inn noe til Bruktbutikken måtte kjøre til Melbu. Men med ombrukscontaineren på Børøya, får Bruktbutikken inn ennå flere skatter.

– For noen som bor på Stokmarknes kan det være vanskelig å komme seg til Melbu. Derfor er vi svært fornøyd med ordningen hvor de bare kan stikke innom gjenvinningsstasjonen i stedet for, sier hun og forteller at de fortsatt tar imot ting som blir levert direkte til bruktbutikken.

En klar oppfordring

Grethe Celius og Bjørnar Jakobsen er svært fornøyd med at så mange har omfavnet ombrukscontaineren.

– Dette er en veldig fin ordning og vi håper ennå flere vil ta den i bruk. I stedet for å kaste det som kan brukes, er det bare å sette det i ombrukscontaineren, forteller Celius.

Om noen skulle være i tvil om de skal levere inn noe til ombruk eller om det bør kastes, har Celius en klar oppfordring.

– Snakk med gutta på gjenbruksstasjonen. De kan svare på det aller, aller meste. Både sortering av avfall og hvilke ting som kan settes i ombrukscontaineren og kanskje bli en kjær skatt for noen andre, avslutter hun.

Hopp rett ned til innholdet