Send oss en tanke når du rydder hjemme

Når du tar et skippertak med opprydning i hjemmet ditt, trenger ikke de uønskede tingene å ende opp som søppel. Hva med å gi dem nytt liv gjennom ombruk? I stedet for å kaste, kan du velge en mer bærekraftig tilnærming og la noen andre glede seg over det du ikke lenger trenger.

– Ombrukscontaineren på gjenvinningsstasjonen på Børøya står plassert til høyre når du har kjørt over vekta. Og i Bø er ombrukscontaineren plassert ved hovedbygget på gjenvinningsstasjonen til Reno-Vest, sier Bjørnar Jakobsen og peker i retning av containeren.

Den er kanskje lett å overse når du er på gjenvinningsstasjonen. Men da er det bare å spørre enten i vekta eller de ansatte som jobber på gjenvinningsstasjonen om hvor du kan levere ombruksskattene dine.

– Det er mye fint som kastes. Ting som like gjerne kunne vært plassert i ombrukscontaineren, sier han. Jakobsen er arbeidsleder på gjenvinningsstasjonen og forklarer at både han og hans kollegaer prøver å holde et øye åpent for å redde fine ting fra å bli kastet.

– Utfordringen vår er at om tingene allerede er blitt kastet og eier har kjørt videre, kan vi ikke hente ut skattene fra søppelcontainerne. Klarer vi imidlertid å spørre eierne om vi heller kan plassere gjenstandene i ombrukscontaineren, får vi ofte ja, sier han.

Hva skjer med tingene?

Ukentlig kommer en til to personer som til daglig jobber på Furoria Bruktbutikk ut på gjenvinningsstasjonen for å gå gjennom containeren. De vet hva kundene på bruktbutikken etterspør og ser raskt om hva som tas med tilbake til butikken. På butikken blir gjenstandene nok en gang gått over med en klut. Er det noe som trenger lett reparasjon, så ordner de også det, før varene blir plassert ut i Furoria Bruktbutikk.

– For oss er det mye bedre at alt som kan være av verdi plassers i containeren, i stedet for at det kastes. Kanskje kan det være at noen tenker at det nattbordet eller de fem koppene til et kaffeservise ikke har noen verdi. Men det kan være at det er akkurat det våre kunder er på jakt etter. Så bruk ombrukscontaineren både på Stokmarknes og i Bø, oppfordrer Grethe Celius på bruktbutikken og Bjørnar Jakobsen.

Hopp rett ned til innholdet