Vårstemning i Furoria Bruktbutikk

De siste ukene har bruktbutikken på Melbu blitt fylt opp med store og små skatter. – Vi har fått inn veldig mye fint. Og de beste tingene går selvsagt først, sier Grethe Celius.

Ukentlig drar Grethe til gjenvinningsstasjonen på Børøya. Når hun åpner dørene til
ombrukscontaineren, vet hun aldri hva hun vil finne. Men i det siste har det vært veldig mye fint som har blitt satt igjen.

– Vi merker at folk er blitt mer oppmerksomme og flinke til å bruke ombrukscontaineren som står på miljøstasjonen. Og det synes vi er kjempebra. Det som settes igjen er ting som andre kan ha glede av i mange, mange år, sier Grethe.

En ny generasjon

De ansatte på bruktbutikken merker at interessen for å kjøpe brukt framfor nytt fortsatt er økende.

– Vi har mange faste, men også mange nye kunder som er innom oss. Og særlig fint er det å se at også unge synes at det å kjøpe brukt framfor å kjøpe nytt er fint. Enten det er ting eller om det er klær. For vi får inn mye dyre klær i kvalitetsstoff som eksempelvis skinn og lin, sier hun.

Også kaffesett og serviser har det kommet mye av i det siste. Produkter fra populære
Holmegaard og Figgjo er noen av merkene som kommer jevnlig inn.

– Som her har vi fått inn et nydelig Figgjo service til 8 personer. Produkter fra Figgjo er alltid populære og går fort, sier hun og tror heller ikke at dette blir stående lenge på hylla i butikken før en kunde finner skatten.

Teamet på butikken har også merket at leselysten har økt på i Melbu. Da er det hovedsakelig barnebøker og krimbøker som er på lesetoppen.

– Det er gledelig at den tiden hvor det nesten var skambelagt å kjøpe brukt er over. Man finner mye fint på bruktbutikken vår. Alt fra gammelt til nytt, fra møbler til kjøkkenutstyr. Og er du på jakt etter noe unikt, bør bruktbutikken også være den første plassen du besøker, avslutter Grethe.

Interessert i å se hva vi får inn på bruktbutikken? Følg oss på facebooksiden vår. Her legger vi jevnlig ut bilder av store og små skatter. 

Hopp rett ned til innholdet