Vinteren er i anmarsj. Har du nok ved?

– Et sikkert tegn på at høsten og vinteren nærmer seg, er når henvendelsene om ved øker, forteller Per Helge Kristoffersen, arbeidsleder ved snekkeravdelinga.

Over morgenkaffen går praten løst og fast hos Furoria, og dagens planer blir lagt.

– Vi fikk inn en bestilling på ved i går og jeg tenkte vi skulle få denne ut i dag. Klarer vi det, sier Per Helge Kristoffersen. De andre i teamet som nikker.

Det skal gå bra. Gutta tømmer kaffekoppen, går ut og begynner å lempe vedsekker inn i bilen og kjører etter avtale ut til kunden.

Økende etterspørsel

Det er tredje året nå at Furoria kan tilby salg av tørr ved til sine kunder. Og etterspørselen om ved er økende.

– Det er kanskje naturlig når det blir mer kjent at dette er noe vi selger, forklarer Kristoffersen.

I år har Furoria tatt inn 100-150 kubikk med både bjørkeved og blandingsved. Det er 2-3 trailerlass med ved.

– Vi selger i rykk og napp. Men vi merker at den største etterspørselen er nå på høsten. Så roer det seg litt også øker etterspørselen igjen i februar/mars, sier Kristoffersen.

Når Furoria åpner ny avdeling på Bø, er planen at det også skal bli vedproduksjon i Bø, men foreløpig må Furoria kjøpe inn ferdigkappet ved til videresalg.

– Veden vi selger er av god kvalitet, den er god og tørr og har god brennverdi. Du kan hente veden selv hos oss i våre lokaler i Melbu, eller vi kan bringe den til deg, avslutter Kristoffersen.

Vil du ha mer informasjon eller ønsker å bestille ved fra Furoria, kan du klikke på denne linken som fører deg direkte til nettbutikken.

Hopp rett ned til innholdet